ljbluesband 

Eerstvolgende optreden:

 

We zijn druk bezig met boekingen. Hou deze pagina in de gaten!!

 

Nieuws:

12-10-2017:

Alex heeft wat leuks uit de archieven opgedoken. Jim staat op een blaadje van NVM makelaars. Het is een foto uit 2006 van een optreden tijdens het Alkmaars ontzet. We speelden op het Canadaplein en hadden onze complete Electro Voice PA installatie mee. We waren te horen tot op de platte stenen brug. Een kleine kilometer verderop. De organisatie vroeg ons even te pauzeren om de plaatselijke fanfare ook in de gelegenheid te stellen zich te laten horen.

Buiten de "Andre Hazes" hoed van Jim had hij nog een andere accesoire meegenomen. Een bacardi fles gevuld met water. Een dronken vrouw in het publiek had daar wel trek in maar was spontaan nuchter na het nemen van een slok.

 

IMG 20171012 WA00011

 

11-10-2017:

Gisteravond weer een heerlijke repetitieavond gehad. Ondanks het feit dat de basversterker van Arno de geest gaf konden we evengoed spelen. De basgitaar in de mengtafel geprikt en gaan met die banaan. Laten we hopen dat Arno de versterker kan repareren. Helaas een repetitie zonder Mark die was aan het werk.

29-09-2017:

Na de gespreide vakanties van de bandleden gaan wij er volop tegen aan. De repetities zijn ingepland. Dit was even passen en meten gezien de nieuwe baan van Mark met wisselende diensten. We zijn nu druk bezig met het uitbreiden van het repertoire. Nieuwe nummers voor nog meer afwisseling. We hebben er zin in.

 

De Band:

Lord Justice is een dynamische enthousiaste bluesrockband met een zeer gevarieerd repertoire. Van de iets rustigere blues naar jaren 70 hardrock en onvervalste bluesrock. Voor iedere liefhebber van muziek een genot om naar te kijken en luisteren. De band bestaat uit de volgende leden. 

Jim Fontein, de zanger, heeft de muziek in zijn hart. Als je echter zijn onvervalste bluesstem hoort vermoed je te maken te hebben met een allround veteraan. Jim is de oprichter van Lord Justice, die in september 2005 het levenslicht zag. Na een jaar speuren op internet en enkele bandwisselingen vond de de oprichter uiteindelijk de huidige bezetting. De stijl is, bluesrock met uitstapjes naar hardrock en jaren 70 rock.

Arno Kort, onze ervaren bassist die in diverse bands heeft gespeeld en ook een voorliefde heeft voor de jaren 70 rock en blues

Peter Groen, uit Beverwijk is de drummer van de band en is eveneens zeer ervaren. Deze drummer is met een drumstel geboren, dat kan niet anders. Symfonische rock en funk waren zijn passie. Maar ja, als je de bluesrock en ons leert kennen, ben je verkocht. Peter verzorgt over het algemeen het geluid en de versterking van de band.

Mark Hofland, uit Beverwijk speelt ook al jaren. In zijn woning staan meer keyboards dan meubels en dat zegt genoeg. Hij begonnen met boogiewoogie en speelt ook accordeon. Mark is de opnametechnicus van de band.

Alex van Die, is een welkome aanvulling voor het pittiger repertoire. Zijn gitaarspel en lange ervaring passen uitstekend bij de band.

Voorlopig spelen we covers van bijvoorbeeld Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Fleetwood Mac, Joe Bonamassa, ZZ Top, Deep Purple en anderen. Uiteraard gaan we in de nabije toekomst eigen werk ten gehore brengen. Het belangrijkste is dat we goed met elkaar overweg kunnen, wat garant staat voor een lang en muzikaal bestaan. Inmiddels hebben wij diverse optredens gedaan in onder andere Alkmaar, Heerhugowaard, Amsterdam, Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest, Nieuwe Niedorp, Helmond en Callantsoog. Er zullen er nog veel volgen, en we zien jullie daar graag.