ljbluesband 

Eerstvolgende optreden:

Zaterdag 17 juni Benefietconcert Bikers4all in Grootebroek

Nieuws

We hebben een nieuwe bassist gevonden! Zijn naam is Arno Kort. Arno heeft zich in korte tijd ons repertoire meester gemaakt en heeft al twee optredens achte de rug. Dit ging zeer goed!

Het zomerseizoen komt eraan, dit betekent dat de leden van LJ wisselend op vakantie gaan, dus het zal even stil worden aankomende zomer. Maar eerst nog een optreden in Grootebroek en na de zomer beginnen we het seizoen

bij Cafe Dam in Heemskerk, zie de agenda. 

Lord Justice is een dynamische enthousiaste bluesrockband met een zeer gevarieerd repertoire. Van de iets rustigere blues naar jaren 70 hardrock en onvervalste bluesrock. Voor iedere liefhebber van muziek een genot om naar te kijken en luisteren. De band bestaat uit de volgende leden. 

Jim Fontein, de zanger, heeft de muziek in zijn hart. Als je echter zijn onvervalste bluesstem hoort vermoed je te maken te hebben met een allround veteraan. Jim is de oprichter van Lord Justice, die in september 2005 het levenslicht zag. Na een jaar speuren op internet en enkele bandwisselingen vond de de oprichter uiteindelijk de huidige bezetting. De stijl is, bluesrock met uitstapjes naar hardrock en jaren 70 rock.

Arno Kort, onze ervaren bassist die in diverse bands heeft gespeeld en ook een voorliefde heeft voor de jaren 70 rock en blues

Peter Groen uit Beverwijk is de drummer van de band en is eveneens zeer ervaren. Deze drummer is met een drumstel geboren, dat kan niet anders. Symfonische rock en funk waren zijn passie. Maar ja, als je de bluesrock en ons leert kennen, ben je verkocht. Peter verzorgt over het algemeen het geluid en de versterking van de band.

Mark Hofland uit Beverwijk speelt ook al jaren. In zijn woning staan meer keyboards dan meubels en dat zegt genoeg. Hij begonnen met boogiewoogie en speelt ook accordeon. Mark is de opnametechnicus van de band.

Alex van Die is als laatste toegetreden tot de band. Hij is een welkome aanvulling voor het pittiger repertoire. Zijn gitaarspel en lange ervaring passen uitstekend bij de band.

Voorlopig spelen we covers van bijvoorbeeld Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Fleetwood Mac, Joe Bonamassa, ZZ Top, Deep Purple en anderen. Uiteraard gaan we in de nabije toekomst eigen werk ten gehore brengen. Het belangrijkste is dat we goed met elkaar overweg kunnen, wat garant staat voor een lang en muzikaal bestaan. Inmiddels hebben wij diverse optredens gedaan in onder andere Alkmaar, Heerhugowaard, Amsterdam, Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest, Nieuwe Niedorp, Helmond en Callantsoog. Er zullen er nog veel volgen, en we zien jullie daar graag.