ljbluesband 

 

Eerstvolgende optreden:

9 mei 2020

Café Crackers Haarlem   GEANNULEERD

 

19 juni 2020

Dorpsfeest Velsen Noord  GEANNULEERD

 

13 augustus 2020

Café Broer en zus Beverwijk  GEANNULEERD

 

 

Nieuws:

23 augustus 2021:

Eindelijk mochten wij weer eens optreden. Op het besloten Stumphiusfeest 2021. Een buurtfeest in de Stumphiusstraat. Wat een prachtig feest ws dat zeg. 3 bands en diverse DJ's We hebben genoten.

FB IMG 1629719041684

Meer foto's van dit optreden Zie galerij

1 april 2020:

Ook wij worden uiteraard getroffen door de Corona crisis. Niet meer oefenen, niet meer optreden voorlopig.

We hopen dat de maatregelen snel effect gaan resulteren en dat we in de zomer weer lekker kunnen gaan spelen.

We wensen een ieder alle gezondheid toe.

24 februari 2020:

Heerlijk gespeeld in Café Ons Plein. Leuk publiek en een geweldige gastheer. Marcel bedankt en tot het najaar.

30 januari 2020:

Alex heeft zijn pedalboard vernieuwd. Benieuwd hoe dit klinkt kom aanstaande zondag kijken in Café Johnny's te Castricum.

pedalen

 

16 januari 2020:

Leuk Johnny heeft ons gevraagd om in te vallen op 2 februari 2020 in Cafe Johnny's te Castricum. Uiteraard maken wij hier graag gebruik van.

9 november 2019:

We zijn weer lekker bezig. De eerste boekingen voor het komende winterseizoen staan weer gepland. Ook staat de eerste boeking voor de zomer van 2020 al ingepland. We hebben er zin in.

09 april 2019:

Wat een heerlijk optreden hebben wij gehad in Johnny's café te Castricum. Een leuk publiek en een geweldige gastheer. We komen hier graag terug in het najaar. Johnny hartelijk dank voor de gastvrijheid en gezellige avond.

 

Lord Justice site 2

25 maart 2019:

& april 2019 gaat het weer gebeuren. met nieuwe nummers en deels vertrouwd repertoire gaan we weer de buhne op. Kom 7 april naar Castricum Café Johnny's vanaf 17.30 uur.

25 januari 2019:

We zijn weer volop aan het repeteren en zijn bezig ons repertoire te voorzien van nieuwe nummers. We hopen deze binnenkort aan jullie te laten horen.

12 oktober 2018:

Wederom een heerlijk optreden gehad afgelopem zaterdag in Café Crackers te Haarlem. Een volle bak en enthousiast publiek. Niemand minder dan Oscar Benton kwam langs om met ons mee te spelen. Deze legendarische blueszanger, wereldberoemd om zijn nummer Bensonhurst blues, vereerde ons hiermee.

Dank Oscar voor deze inspirerende ervaring.

 IMG 20181007 WA0002 2

23 september 2018:

Het is al even geleden maar wat hebben we het weer leuk gehad in Roosendaal bij Burgers & Beer. Gezellige stad leuk plein en een geweldig publiek. Hamburgertje vooraf en daarna lekker gespeeld. Op naar Café Crackers.

 

IMG 20180818 213235 resized website

10 juli 2018:

Wat een fantastsch optreden hebben wij gehad afgelopen 7 juli bij Café Out of the Blues in Haarlem.

Wat een geweldig publiek en goede sfeer.

Adrie en Danielle hartelijk bedankt. Wij komen op jullie verzoek graag terug. De eerste zaterdag van november zien jullie ons weer.

 

F72ACB8F F6FB 4EDB B67C C6C6C40E035

 

5 juli 2018:

Alex heeft zijn pedalboard in elkaar gezet. Met enig huisvlijt heeft hij alles in het kistje kunnen maken.

 

9C4740B8 9474 4A94 AAB6 B77B93314D41     463C8CCA 2050 4DF4 B44D 3FCE4D6ADEDE

 

17-06-2018:

We zijn druk bezig met het organiseren van een minitour in het Departement Tarn et Garonne in Frankrijk voor 2019. 2 opties hebben we al staan. Later meer hierover. 

15-06-2018:

We hebben een nieuw bandlid. Hans Duijn gaat onze band versterken. ZIjn blueshart brengt nieuwe inspiratie in de band. De mondharmonica is een welkome aanvulling. Welkom Hans.

22-01-2018:

Mark heeft te kennen gegeven de band te verlaten. Helaas verliezen wij hiermee een zeer gewaardeerd bandlid. Een bandlid die voor ons onvervangbaar is. Wij hebben daarom besloten met zijn vieren verder te gaan en het repertoire aanpassen. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat we ook zonder Mark een goed optreden neer kunnen zetten. Meer gitaar en basgitaar komt het vast voor elkaar.

10-01-2018:

We kregen het verzoek om op 30 juni 2018 weer op te treden bij de benefiet bijeenkomst van Stichting Bikers4all. Vorig jaar was dit reuze gezellig. Helaas kunnen wij niet omdat Jim dan van een welverdiende vakantie geniet. We hopen dat Stichting Bikers4all een goede vervanger voor ons vindt en hopelijk volgnd jaar weer.

03-12-2017:

Gelukkig is de basversterker van Arno weer gerepareerd. Een nieuwe trafo erin. Deze weegt een halve kilo zwaarder en dat is te horen ook. Een super basgeluid hebben we weer. Arno is er klaar voor.

Ook de PA is uitgebreid met 4 stuks Electro voice SX300 luidsprekers. 

Peter heeft zijn drumkit voor de optredens vervangen. Zie onderstaande foto's. Peter is er klaar voor.

Alex is ook bezig zijn geluid op te waarderen. Hierover later meer.

 

sonor2

 

sonor 4

12-10-2017:

Alex heeft wat leuks uit de archieven opgedoken. Jim staat op een blaadje van NVM makelaars. Het is een foto uit 2006 van een optreden tijdens het Alkmaars ontzet. We speelden op het Canadaplein en hadden onze complete Electro Voice PA installatie mee. We waren te horen tot op de platte stenen brug. Een kleine kilometer verderop. De organisatie vroeg ons even te pauzeren om de plaatselijke fanfare ook in de gelegenheid te stellen zich te laten horen.

Buiten de "Andre Hazes" hoed van Jim had hij nog een andere accesoire meegenomen. Een bacardi fles gevuld met water. Een dronken vrouw in het publiek had daar wel trek in maar was spontaan nuchter na het nemen van een slok.

 

IMG 20171012 WA00011

 

11-10-2017:

Gisteravond weer een heerlijke repetitieavond gehad. Ondanks het feit dat de basversterker van Arno de geest gaf konden we evengoed spelen. De basgitaar in de mengtafel geprikt en gaan met die banaan. Laten we hopen dat Arno de versterker kan repareren. Helaas een repetitie zonder Mark die was aan het werk.

29-09-2017:

Na de gespreide vakanties van de bandleden gaan wij er volop tegen aan. De repetities zijn ingepland. Dit was even passen en meten gezien de nieuwe baan van Mark met wisselende diensten. We zijn nu druk bezig met het uitbreiden van het repertoire. Nieuwe nummers voor nog meer afwisseling. We hebben er zin in.

 

De Band:

Lord Justice is een dynamische enthousiaste bluesrockband met een zeer gevarieerd repertoire. Van de iets rustigere blues naar jaren 70 hardrock en onvervalste bluesrock. Voor iedere liefhebber van muziek een genot om naar te kijken en luisteren. De band bestaat uit de volgende leden. 

Jim Fontein, de zanger, heeft de muziek in zijn hart. Als je echter zijn onvervalste bluesstem hoort vermoed je te maken te hebben met een allround veteraan. Jim is de oprichter van Lord Justice, die in september 2005 het levenslicht zag. Na een jaar speuren op internet en enkele bandwisselingen vond de de oprichter uiteindelijk de huidige bezetting. De stijl is, bluesrock met uitstapjes naar hardrock en jaren 70 rock.

Arno Kort, onze ervaren bassist die in diverse bands heeft gespeeld en ook een voorliefde heeft voor de jaren 70 rock en blues

Peter Groen, uit Beverwijk is de drummer van de band en is eveneens zeer ervaren. Deze drummer is met een drumstel geboren, dat kan niet anders. Symfonische rock en funk waren zijn passie. Maar ja, als je de bluesrock en ons leert kennen, ben je verkocht. Peter verzorgt over het algemeen het geluid en de versterking van de band.

Hans Duijn, uit Beverwijk speelt ook al jaren. Zijn jarenlange ervaring en echt blueshart maken de band compleet. Zijn mondharmonica's passen perfect bij de diverse stijlen die wij spelen. Solo's al of niet afgewisseld door gitaar houdt het fris en spannend.

Alex van Die, is een welkome aanvulling voor het pittiger repertoire. Zijn gitaarspel en lange ervaring passen uitstekend bij de band.

Voorlopig spelen we covers van bijvoorbeeld Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Fleetwood Mac, Joe Bonamassa, ZZ Top, Deep Purple en anderen. Uiteraard gaan we in de nabije toekomst eigen werk ten gehore brengen. Het belangrijkste is dat we goed met elkaar overweg kunnen, wat garant staat voor een lang en muzikaal bestaan. Inmiddels hebben wij diverse optredens gedaan in onder andere Alkmaar, Heerhugowaard, Amsterdam, Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest, Nieuwe Niedorp, Helmond en Callantsoog. Er zullen er nog veel volgen, en we zien jullie daar graag.

 
uuqsdinvdg
rovwetv
hsuwkubass
xhxjnzkt
xtrbcrmy
bnyixordeo
pwvdmssjn
cafvlmy
fbfgguuzt
oeywgoreax
xmojpbwszb
zhmgdqev
elbxyzg
vfmromiw
tkmvvmnj